Η βροχή που έπεφτε από το πρωί στην πρωτεύουσα της Λακωνίας δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει τους φίλους των Πρωταθλητών Λακωνίας να δώσουν βροντερό παρών στο στάδιο της Σπάρτης για να πανηγυρίσουν το πρώτο εντός έδρας τρίποντο της σεζόν, χάρη στα τέρματα των
Αναστασόπουλου (44'), Ηλιόπουλου (50') και Αναστασάκου (52').
Το πρώτο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕ Σπάρτη. Λίγο πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα ο Τάντιτς τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας και αντικαταστάθηκε από τον Ηλιόπουλο. Η απρόσμενη εξέλιξη δεν άλλαξε ιδιαίτερα τα πλάνα του Αντωνίου που ζήτησε πίεση από τα πλάγια. Οι Πρωταθλητές Λακωνίας ανέβασαν ρυθμούς χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες για να προηγηθούν. Στο 17΄ο Ηλιόπουλος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Αναστασάκου στο 20'. Ο ίδιος παίκτης στο 23΄ προσπάθησε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά αλλά η... τύχη δεν του έκανε το χατίρι. Στην μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, ο Οικονομόπουλος έκανε τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Χαλίλι αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Κωττατή στο 32'. Τη λύση έδωσε τελικά στο 44΄ο Αναστασόπουλος με υπέροχο γκολ έξω από την μεγάλη περιοχή.


Στην επανάληψη η ΑΕ Σπάρτη «καθάρισε» το ματς με δυο γκολ που σημείωσε μέσα σε δυο λεπτά. Στο 50' μετά από ασίστ του Ανασταστάκου, ο Ηλιόπουλος έγραψε το 2-0 ενώ στο 52΄ ο αρχηγός των Πρωταθλητών Λακωνίας από δημιουργός έγινε σκόρερ. Ο Ηλίας Αναστασάκος μπήκε στην μικρή περιοχή και με πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αλλά οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να δημιουργούν ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη σημειώθηκε στο 83' όταν ο Μπουτσικάρης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Στο 89΄ ο Κωττατής απέκρουσε με δυσκολία την κεφαλιά του Αναστασάκου.

ΑΕ Σπάρτη: Τσέλιος, Σιώπης, Δημολιός, Τέλλος (70' Μπουτσικάρης), Γκαλίτσιος, Σπηλωτόπουλος, Τάντιτς (7' Ηλιόπουλος), Αναστασόπουλος, Αναστασάκος, Οικονομόπουλος, Χαλίλι (52' Λάιος).

Κανάρης Νενήτων: Κωττατής, Αγριμάκης (72' Σκούφαλος), Γρίγος, Πουλάκης, Γιοβανάκης, Λέσι, Βαϊντερλής, Σεζένιας, Γκαμάγκας, Κροτσίδας (86' Μονιάρο), Αλεξανδρόπουλος.


dokari.gr