Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Είμαστε καλύτεροι στο δρόμο;

Γιατί οι αναβάτες μοτοσυκλετών μπορούν να είναι αρκετά καλύτεροι από έναν μέσο οδηγό αυτοκινήτου, όταν κληθούν να βρεθούν πίσω από το τιμόνι; Διαβάστε τους λόγους!

Η κόντρα «αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα» είναι αιώνια, και τα επιχειρήματα καθεμίας από τις πλευρές ποικίλα, σχετικά με το ποιος υπερέχει! Αυτή η κόντρα, φυσικά, φτάνει και μέχρι τους οδηγούς: ποιος είναι καλύτερος;, ένας οδηγός αυτοκινήτου ή ένας οδηγός μοτοσυκλέτας; Και πως θα οδηγούσε ο κάθενας, αν έπρεπε να χειριστεί το αντίθετο όχημα από αυτό που οδηγεί κάθε μέρα;

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι ένας μοτοσυκλετιστής μπορεί να είναι καλύτερς οδηγός αυτοκινήτου, από κάποιον που οδηγεί αμιγώς τετράτροχο, ενώ το αντίστροφο μάλλον… δεν ισχύει! Οι λόγοι είναι οι εξής:

1) Οι μοτοσυκλετιστές είμαστε γενικότερα πιο προσεκτικοί: Κάτι μάλλον προφανές. Όταν οδηγούμε κάθε μέρα ένα όχημα που ισορροπεί σε δύο τροχούς, μας καθιστά πιο ευάλωτους αλλά και βρισκόμαστε σε αυξημένη κίνηση, αυτομάτως γινόμαστε πιο προσεκτικοί.

2) Έχουμε καλύτερη αντίληψη και αντανακλαστικά. Και αυτό σαφής απόρροια των ιδιαιτεροτήτων του οχήματός μας, η οδήγηση μοτοσυκλέτας απαιτεί οξύτερη και ταχύτερη αντίληψη, αλλά και πολύ γρήγορες λήψεις αποφάσεων! Συνεπώς, αυτό είναι κάτι το οποίο θα μεταφέρουμε και πίσω από ένα τιμόνι!

3) Αντιλαμβανόμαστε τις στροφές διαφορετικά: Ο τρόπος με τον οποίο στρίβουμε αλλά και οι απαιτήσεις υπολογισμού των στροφών, μας κάνουν ικανούς να στρίψουμε καλύτερα, ακόμα και μέσα σε αυτοκίνητο. Μην ξεχνάμε ότι οι αναβάτες υπολογίσουμε συνέχεια το να αποφεύγουμε τα λάθη, συνεπώς και μια πιθανή πτώση!

4) Αντιλαμβανόμαστε το χώρο καλύτερα: Λόγω του ανοικτού στο περιβάλλον οχήματός μας, αλλά και των… διεισδύσεων μας στην κίνηση, οι αναβάτες αποκτούμε αυξημένη αντίληψη του χώρου και είμαστε πιο ικανοί να αντιληφθούμε αλλαγές και κινδύνους γύρω μας!

5) Κρατάμε αποστάσεις ακόμα και από άλλες μοτοσυκλέτες: Πολλοί δεν κατανοούν την σημασία της τήρησης απόστασης ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα. Επειδή εμείς οι αναβάτες γνωρίζουμε την σημασία της, αν χρειαστεί πχ να φρενάρουμε σε πανικό, χωρίς να θυσιάσουμε την σταθερότητα μας, συμπεριφερόμαστε ανάλογα, αν βρεθούμε πίσω από τιμόνι αυτοκινήτου.

6) Είμαστε πιο εξοικειωμένοι με την ταχύτητα: Επειδή οδηγούμε ένα όχημα που κατά μέσο όρο κινείται αρκετά ταχύτερα από  το αυτοκίνητο, αλλά έχει και αυξημένες απαιτήσεις , οι αναβάτες γνωρίζουμε ότι λάθη με υψηλή ταχύτητα μπορούν να αποβούν έως και μοιραία για εμάς. Όταν λοιπόν οδηγήσουμε αυτοκίνητο, αυτή μας η συμπεριφορά πηγαίνει και εκεί.

7) Σεβόμαστε τους άλλους χρήστες του δρόμου. Κακά τα ψέμματα, έχουμε συνηθίσει να μη δεχόμαστε σεβασμό από άλλους χρήστες του δρόμου, και όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικό αλλά και επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό. Για αυτόν τον λόγο, γνωρίζουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο σεβασμός στον άλλο χρήστη του δρόμου, μια συμεριφορά την οποία, τις περισσότερες φορές, εφαρμόζουμε και πρεσβεύουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...