Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Αντωνίου: «Το παλέψαμε, αλλά είχαν συσσωρευτεί προβλήματα»



Ο πρώην τεχνικός της Σπάρτης μίλησε για τη φετινή Β' Εθνική, τους Λάκωνες και τον Άρη

 

Κακό σχεδιασμό έκανε αυτό το καλοκαίρι η Σπάρτη σύμφωνα με τον Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος στάθηκε στο πολύ μικρό ρόστερ που είχε η ομάδα του και στα προβλήματα προέκυψαν στην πορεία και λόγω αυτού.

Ο 42χρονος τεχνικός μιλώντας στον «Libero 107,4» μίλησε ακόμη
για τη φετινή Β' Εθνική συνολικά, για τους Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία που πήραν την άνοδο και τον Άρη, ο οποίος γυρνάει σελίδα με την πρόσληψη του Παύλου Μυροφορίδη.
Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και το γεγονός ότι τα δύο εισιτήρια της ανόδου πήγαν σε Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία: «Το φετινό πρωτάθλημα ήταν δύο ταχυτήτων, αφού από τη μία πλευρά ήταν οι πέντε ομάδες – μεταξύ των οποίων και ο Άρης - που είχαν στόχο την άνοδο και από την άλλη πλευρά όλες οι υπόλοιπες, που λίγο πολύ κοιτούσαν να εξασφαλίσουν όσο πιο γρήγορα γίνονταν την παραμονή τους. Σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Απόλλων έδειξε σταθερότητα και νομίζω ότι δίκαια βγήκε κατηγορία. Είχε στις τάξεις του παίκτες που ήξεραν την κατηγορία και είχε και μία διοικητική ηρεμία, που τον βοήθησε για την άνοδο. Δεν είχε, επίσης, να διαχειριστεί κάποια ήττα, όπως οι άλλες ομάδες και αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Και η Λαμία έδειξε μια σταθερότητα όσον αφορά στην πάροδο του χρόνου. Ο Άρης μαζί με τον ΟΦΗ και τα Τρίκαλα, αν και είχαν πιο ποιοτικούς παίκτες, δεν ήταν τόσο καλά σχεδιασμένες για την άνοδο και δικαίως στο τέλος αυτές οι δύο ομάδες πανηγύρισαν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα».

Για το τι έφταιξε στον Άρη: «Αν και ο Άρης είχε ρόστερ ποιοτικό με καλούς ποδοσφαιριστές, οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν ξαναπαίξει στη Football League και αυτό φάνηκε ότι έπαιξε ρόλο, όπως στην πρεμιέρα στην Καρδίτσα. Οι άλλες οι ομάδες είχαν παίκτες, που είχαν γαλουχηθεί στην κατηγορία. Όταν οι του Άρη κάποια στιγμή κατάλαβαν πώς παίζεται το πρωτάθλημα, οι άλλες ομάδες είχαν ήδη πάρει το πάνω χέρι και όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα δεν μπορούσαν να καλύψουν τη διαφορά».

Για την πίεση που υπήρχε στον Άρη: «Ο Άρης είναι μία ομάδα, που έχει πολύ κόσμο και λογικό είναι αυτό να δημιουργεί και μεγάλη πίεση. Είναι ένας σύλλογος με φανέλα και ιστορία και όλα αυτά δημιουργούν πίεση στη Β΄ Εθνική. Επίσης, από την αρχή έκανε ήττες που δεν ήταν μέσα στο πρόγραμμα και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία της ομάδας. Από τώρα, λοιπόν, αυτές οι ομάδες πρέπει να κοιτάξουν να ετοιμαστούν για την άνοδο».

Για το αν διέκρινε μία εύνοια προς τη Λαμία: «Δεν έχει σημασία να μιλήσω εγώ για το αν ευνοήθηκαν κάποιες ομάδες. Λίγο πολύ όλες οι ομάδες είχαν καλές και κακές διαιτησίες. Και η Σπάρτη αντιμετώπισε εχθρικές διαιτησίας. Κάποιοι άλλοι είναι αρμόδιοι ν' απαντήσουν σε αυτό θέμα».

Για το ποιο πιστεύει ότι είναι το αδύνατο σημείο του πρωταθλήματος: «Υπάρχουν αρκετά αδύνατα σημεία, όπως το ότι οι ομάδες δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει. Στη Football League δεν υπάρχει ημερομηνία, δεν ξέρουμε ποιες ομάδες θα υπάρχουν. Θα πρέπει να υπάρχει ένα χρονικό όριο να τηρούν τις υποχρεώσεις να κατεβούν στο πρωτάθλημα. Η τηλεοπτική στέγη, επίσης, παίζει μεγάλο ρόλο σε μια ομάδα, όπως και το κίνητρο των φιλάθλων. Φέτος, σίγουρα υπάρχει αλλοίωση του πρωταθλήματος με Πανθρακικό και Καλλονή».

Για το αν θα είναι ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα: «Ίσως είναι και περισσότερο από το φετινό, καθώς έχει ομάδες, όπως ο Άρης και ο ΟΦΗ, η Παναχαϊκή, ο Εργοτέλης, που θα είναι ανταγωνιστικές. Αν και είναι νωρίς ακόμα να το πούμε, ίσως είναι και πιο δύσκολο από το φετινό. Πιστεύω ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει σε 10-15 ημέρες».

Για την Σπάρτη: «Η Σπάρτη ήταν μία ομάδα που στην αρχή του πρωταθλήματος ξεκίνησε τελείως διαφορετικά. Θεωρώ ότι ο σχεδιασμός που έγινε δεν ήταν τόσο καλός και σοβαρός. Είχα ένα ρόστερ 20 ποδοσφαιριστών, που από την 6η αγωνιστική αναγκαστήκαμε να παίζουμε με 15-17 ποδοσφαιριστές. Το παλέψαμε, αλλά είχαν συσσωρευτεί προβλήματα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που οδήγησαν στις εξελίξεις, που γνωρίζετε».

Για την επιλογή Μυροφορίδη στον Άρη: «Θεωρώ ότι είναι ο κατάλληλος. Νομίζω ότι η διοίκηση του Άρη αν πράξει κάτι τέτοιο, θα έχει κάνει την καλύτερη επιλογή και θα πάρει προβάδισμα για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ».

a-sports.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...