Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Μάνδρα Αττικής.Μια ακόμα καταστροφή βρίσκεται σε "αναμονή". Αυτοψία στο Όρος Πατέρα.





 Παραγώγη Up Drones

 Αυτοψία στο Ρέμα Σούρες υπο την επιστημονική καθοδήγηση του Δημήτρη Β. Θεοδοσόπουλου, Αγρονόμος - Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π και την συμμετοχή συγγενών των θυμάτων της 15ης Νοεμβρίου 2017. 

 Δύο λόγια από τον Δημήτρη Θεοδοσόπουλο 

 Η ευρύτερη περιοχή σήμερα βρίσκεται σε ενεργό, δυνητικό κίνδυνο, μεγαλύτερο από αυτόν της 15ης Νοεμβρίου 2017. 
 Ο λόγος είναι ο τεράστιος όγκος φερτών υλικών, εν αναμονή, εντός και περιμετρικά της κοίτης και των δυο χειμάρρων. Στην ουσία έχουν καθαριστεί οι δρόμοι, αλλά τα φερτά παραμένουν εντός της πορείας του νερού σε περίπτωση βροχής, καθιστώντας τον πλημμυρικό κίνδυνο πιο επίκαιρο από ποτέ. 

Οι δρόμοι που διασχίζουν τα ρέματα έχουν όλοι αποκατασταθεί με πρόχειρους χωματόδρομους οι οποίοι όμως λειτουργούν σαν φράγματα του νερού μιας και δεν έχει προβλεφθεί να μπει σε κανέναν τους, ούτε ένας σωλήνας για να περάσει ακόμα και η ελάχιστη ποσότητα νερού. Αποτελούν δηλαδή πέρα από εμπόδιο στην πορεία του νερού, έναν νέο όγκο φερτών, που τελεί εν αναμονή, να κυλήσει στο ρέμα στην πρώτη απλή βροχή.

 Οι αυθαίρετες παρεμβάσεις εντός κοίτης, αλλά και εντός της παραρρεμάτιας περιοχής παραμένουν μέχρι και σήμερα ώς έχουν χωρίς να έχει πέσει ούτε ένας τοίχος από αυτές, πέρα από αυτούς που κατέστρεψε η μπόρα. 

Σημείωση: Τον περασμένο Νοέμβριο η ομάδα Up Drones είχε δώσει μια υπόσχεση στους κατοίκους της Μάνδρας όπου και βρέθηκε κοντά τους από την πρώτη στιγμή της μεγάλης καταστροφής. Δεν θα τους ξεχνούσαμε και θα βρισκόμασταν δίπλα τους προκειμένου να καταγράψουμε από ψηλά την εξέλιξη τον έργων που θα θωράκιζε της ζωές τους και της περιουσίες τους. Χαιρόμαστε πολύ που στην προσπάθεια αυτή οι δρόμοι μας συναντήθηκαν με τον πλέον ειδικό στην καταγραφή αυτή Αγρονόμο - Τοπογράφο Μηχανικό Ε.Μ.Π Κύριο Δημήτρη Θεοδοσόπουλο.

youtube.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...