Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Δ Ε Ν ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.


Απο Πελαγία Μοναχή
Να κάνω μια εξήγηση και σας παρακαλώ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ (!!!) και άλλους και αναδημοσιεύστε το.
Κυκλοφορούν πάρα πολλά ότι δήθεν μεταφέρεται το Πάσχα και θα εορτάσουμε Ανάσταση το Μάιο, και ότι δήθεν είναι οι δύο Πασχαλιές μαζί κτλ.

ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΛΑΘΟΣ ΟΣΟΙ ΤΑ ΓΡΆΦΟΥΝ ΑΥΤΑ.
Δ Ε Ν ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ.

Δεν είναι μεταφορά του Πάσχα, δεν είναι δύο Πασχαλιές μαζί.
Είναι η ΑΠΌΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ του Πάσχα που γίνεται ΚΑΘΕ χρόνο αλλά περνάει απαρατήρητο από τους περισσότερους. Παραπλανουν οι τίτλοι που βάζουν στα διάφορα άρθρα που δεν είναι σαφή.
Το Μάιο είναι η Απόδοση της εορτής του Πάσχα, κάθε χρόνο γίνεται αγρυπνία (Παννυχιδα) τη νύχτα της Αποδοσεως της εορτής του Πάσχα κατά την οποία ψαλλονται ΌΛΑ τα τρόπαρια της Αναστάσεως ( ο ορθρος και θεία λειτουργία) ίδια απαράλλαχτα όπως τη νύχτα της Αναστάσεως. Δεν ψαλλονται τα αρχικά "κυματι θαλάσσης κτλ... Και δεύτε λάβετε φως" αρχίζουμε από τον ορθρο ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΗΜΈΡΑ ΛΑΜΠΡΥΝΘΩΜΕΝ ΛΑΟΙ ΠΑΣΧΑ ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ..... Κρατάμε και τις λαμπάδες αναμμένες με το Άγιο Φως. Δεν επαναλαμβανονται τα αρχικά με τη παράδοση του Αγίου φωτός από τον ιερέα το Φως έχει ήδη δοθεί ο Κύριος εχει ηδη Αναστηθεί αλλά στην Απόδοση ΞΑΝΑΔΟΞΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ.
Κάθε χρόνο γίνεται αυτό.
Οπότε η απόφαση της Συνοδου με απλά λόγια είναι : προσεύχεστε να λήξει η δοκιμασία ώστε να μας αξιώσει ο Κύριος να ανοίξουν επιτέλους οι εκκλησίες τον Μάιο και να εορτάσουμε την Ανάσταση πανηγυρικά κατά την Απόδοση της εορτής του Πάσχα! να παμε στην Αγρυπνία της Αποδοσεως που είναι όμοια με την αγρυπνία της Αναστασεως!!!! και να ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΟΥΜΕ.
ΕΤΣΙ να ακούσουμε όλα τα τρόπαρια της Αναστάσεως και να συμμετάσχουμε στην Αναστασιμη Αγρυπνία της ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ της εορτής του Πάσχα = ΟΡΘΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ Θεία Λειτουργία . Αυτό είναι το νόημα. Σε όλα τα μοναστήρια και σε πολλές ενορίες κάθε χρόνο γίνεται αυτό και κρατάμε και αναμμένες τις λαμπάδες με ΆΓΙΟ ΦΩΣ και ακολουθεί Αναστασιμη τράπεζα με ψάρι αντί για αρνί γιατί πέφτει Τετάρτη αλλά και κόκκινα αυγά μοίραζαν οι παλιές γεροντισσες και κουλούρια Πασχαλινά.
Και λήγει αυτή τη μέρα ο Χαιρετισμός Χριστός Ανέστη και Αληθώς Ανέστη αντί για καλημέρα καλησπέρα κτλ.
Οι παλιες Γεροντισσες που γνωρισαμε όταν πρωτοπήγαμε στη Μονή και έχουν κοιμηθεί τώρα, τις θυμάμαι να πανηγυρίζουν κυριολεκτικά εν χαρά και αγαλλιασει, όπως το Πάσχα, την ημέρα της ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ και να ψαλουν το Χριστός Ανέστη (!) και Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθωμεν λαοί(!) , και ο Άγγελος εβοα τη Κεχαριτωμενη(!) κτλ..... με τόσο ενθουσιασμό !!!! . ΞΕΧΕΙΛΙΖΑΝ ΑΠΌ ΧΑΡΆ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΔΏΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΆΣΧΑ ΣΉΜΕΡΑ ΨΥΧΉ ΜΟΥ! ΈΛΕΓΑΝ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΞΙΏΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ !
Άρα, εαν μας στερούν (αλλοίμονο!) την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, τουλάχιστον ας αξιωθουμε να παρηγορηθουμε στην απόδοση του Πάσχα το Μάιο, και να δοξασουμε τον Ανασταντα τότε σε αυτή την Αγρυπνία η οποία θα τελεστεί τη νύχτα στην Απόδοση της εορτής, όπου μπορεί παλι να χορτάσει η ψυχή μας το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Αυτό είναι το νόημα.
Απόδοση έχουν όλες οι Δεσποτικες /θεομητορικης εορτές. Για παράδειγμα τα Εννιαμερα της Παναγίας τον Αύγουστο είναι η Απόδοση της Κοιμησεως της Θεοτόκου! Του Δεκαπενταυγουστου δηλαδή οπότε στα εννιαμερα ψαλλονται πάλι τα τρόπαρια της Κοιμησεως.
Όλοι ποναμε, όλοι κλαίμε κανένας δεν μπορεί να διανοηθεί κλειστές τις πόρτες των Ναων Μεγάλη Βδομάδα και ερημια και καμπάνες σιωπηλες....
Αλειτουργητα μένουν και όλα τα γυναικεία μοναστήρια που δεν έχουν μεσα παπά μονιμο το γνωρίζετε;
Διαμαρτυρονται αλλά δεν εισακουονται!
Όσο μενουν ακοινωνητοι οι λαϊκοί και αλειτουργητοι οι ναοί το ίδιο μένουν και όλα τα μοναστήρια που δεν έχουν ιερέα να μένει μέσα !!!
Απλώς εξήγησα τι σημαίνει η Απόδοση.
Δεν υφίσταται μεταφορά εορτής του Πάσχα!!!!!!!!
Αρκετές πληγές έχουμε μην ανοίγουμε μόνοι μας και άλλες
Εχετε μείνει ποτέ ΣΤΗΝ ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ; ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΟ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟΙ ΦΕΥ (!!!)..ΦΕΎΓΟΥΝ (!!!!!!!)
ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ ΤΟΥ ΟΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ;
ΑΝ ΟΧΙ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ; ΕΛΑΤΕ ΈΣΤΩ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ !!!! Και το βιβλιαράκι μαζί σας, αυτό με τις ακολουθίες της Μεγάλης Βδομάδας για να παρακολουθείτε από μέσα και να κατανοείτε λέξη λέξη τα ψαλλόμενα !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...