Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το πρόγραμμα επισκέψεων της κυρίας Πατριανάκου και τα αναπάντητα ερωτήματα που βασανίζουν τους πολίτες αυτής της χώρας.


Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε αποδέκτες απ' το γραφείο  τις κυρίας Φεβρωνίας Πατριανάκου του καθημερινού δελτίου τύπου και του προγράμματος επισκέψεών της.
 Εμείς θα προβάλουμε τις απόψεις και το πρόγραμμά της αλλά θα μας επιτρέψει να τις θέσουμε υπόψιν και διάφορα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις τα τελευταία χρόνια από σοβαρούς πολίτικους που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη χώρα που λέγεται Ελλάδα.

 Όσο και να προσπαθούμε τους τελευταίους μήνες πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε την ουσιαστική διαφορά πολιτικής ανάμεσα στα δυο <<μεγάλα>> κόμματα ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
 Τους επόμενους μήνες η χώρα μας θα χρειαστεί χρήματα για την αποπληρωμή των δανειακών της υποχρεώσεων.
Η Νέα Δημοκρατία θα χρησιμοποιήσει το αποτυχημένο μοντέλο του ΠΑΣΟΚ (μνημόνιο  1-2-3 πουλάκια κάθονταν και χάζευαν το χρέος-μεσοπρόθεσμο-μακροπρόθεσμο-μεσομακροπρόθεσμο) ή θα ανατρέψει τους όρους των μνημονίων όπου και η ίδια υπέγραψε και θα στραφεί σε άλλες παγκόσμιες δυνάμεις όπως π.χ η Ρωσία;
Σας υπενθυμίζουμε πως η συνεργασία του πρώην πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον κύριο Πούτιν τον οδήγησε στον πολιτικό του αφανισμό.

Μια λύση για την ανάπτυξη της χώρας είναι η επένδυση κεφαλαίων στην ανάπτυξη της βιομηχανίας από Έλληνες που έχουν τα χρήματάτους στο εξωτερικό ή από Έλληνες του εξωτερικού.Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα επενδύσει αυτή την ώρα στην Ελλάδα και πια παγκόσμια αγορά θα απορροφήσει την παράγωγη;

 Για την εκμετάλλευση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων δεν το συζητούμε.Δεν έγινε τα τελευταία 70 χρόνια θα γίνει σήμερα;

 Στην πρόσφατη επίσκεψή σας στον ΟΑΕΔ αναφερθήκατε στην συνεχώς αυξανόμενη ανεργία που πλήτει τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα.
Για υπενθυμίστε μας τι ενέργειες έκανε η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια που κυβερνούσε για την δημιουργία θέσεων εργασίας;
 Μήπως εξάλειψε τη γραφειοκρατία και τα αντικίνητρα για επενδύσεις  κεφαλαίων ή μήπως συνέχισε την εσκεμμένη πολιτική  του ΠΑΣΟΚ που είχε σαν αποτέλεσμα την αποβιομηχάνιση της χώρας και την φυγή των βιοτεχνιών και βιομηχανιών σε γειτονικές χώρες.

 Αναφερθήκατε στη στήριξη του αγρότη και κτηνοτρόφου.
Μήπως αυτό θα γίνει με την αύξηση της τιμής των προϊόντων τους;
 Και τι νόημα θα έχει αυτό απ'  τη στιγμή
που βάση μνημονίων μπαίνουν νέοι  φόροι στα καύσιμα στα σπίτια στα αυτοκίνητα στα αγροκτήματα και οπουδήποτε αλλού μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους!
Μιλήσατε για ποιότητα.Μήπως αναφέρεστε στην ποιότητα των μεταλλαγμένων τροφίμων και καλλιεργειών που μας επιβάλει η ευρωπαϊκή ένωση;

 Και μιας και ο λόγος για την ευρωπαϊκή ένωση στην οποία βρεθήκαμε με πλαστά στοιχεία δεν νομίζουμε ότι μας ευνόησε αποτελεσματικά σε κάτι.
Μήπως μας βοήθησε οικονομικά; Τα μισά κονδύλια παρέμειναν ανεκμετάλλευτα, ένα μεγάλο μέρος λεηλατήθηκε απ' το πολιτικό σύστημα και ότι απέμεινε μοιράστηκε σε συγκεκριμένους ανθρώπους αυτής της χώρας.
Και σήμερα με πλαστογράφηση του ελλείμματος μας τα παίρνουν πίσω με το έτσι θέλω.
Όσο για τις νομοθεσίες που μας επιβάλει η ευρωπαϊκή ένωση δεν μας πείθουν ιδιαίτερος για την χρησιμότητά τους.
Παραδείγματος χάρη απ' τις πρώτες προτεραιότητες θα έπρεπε να είναι η κοινή πολίτικη στο χώρο της υγείας και η αποτελεσματική και άμεση αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.
Αντ' αυτού θεώρησαν σωστό για να είμαστε ισότιμα μέλη όλοι οι λαοί την κατάργηση του θρησκεύματος απ' τις ταυτότητές μας.
Αναρωτήθηκε κάνεις γιατί η Ευρώπη ασχολήθηκε με την ποιότητα του τηλεοπτικού σήματος και δεν ασχολήθηκε π.χ.με την ποιότητα του νερού που πίνουμε καθημερινά; Μήπως τελικά η δημιουργία της ευρωπαϊκής ένωσης εξυπηρέτησε τους ανθρώπους της παγκοσμιοποίησης για τον καλύτερο οικονομικό και πολιτικό ελέγχο τον κρατιδίων της;

Το νοσοκομείο της Σπάρτης όπως σχεδόν όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος βρίσκετε ένα βήμα πριν την καταστροφή με απλήρωτους γιατρούς απλήρωτο προσωπικό ελλείψεις υλικών κ.τ.λ.
Η Νέα Δημοκρατία θα βρει χρήματα για την <<ανάρρωση του ετοιμοθάνατου ασθενή>>και αν ναι από που; ή θα προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του εθνικού συστήματος υγείας σε ξένους επενδυτές που περιμένουν να προχωρήσουν στην εξαγορά έναντι συμβολικού αντιτίμου;

 Ένα απ' τα σκοτεινά σημεία της πρόσφατης πολίτικης καριέρας του κυρίου Σαμαρά ήταν η από κοινού παρουσία του με την κυρία Μπακογιάνη στην συνεδρίαση της λέσχης μπιλτεμπερκ.Πόσο επηρεάστηκε απ' αυτό το γεγονός η εκλογή του ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τι συζητήθηκε σε αυτήν την συνεδρίαση;
 Η κυρία Διαμαντοπούλου που παραβρέθηκε σε ανάλογη συνεδρίαση της συγκεκριμένης λέσχης με τον κύριο Παπακωνσταντίνου μας ανέφερε ότι αντάλλαξαν απόψεις.Οι μετέπειτα ενέργειες τους στην οικονομία-θρησκεία-παιδεία της χώρας δεν μας έπεισαν για τους ισχυρισμούς της.

 Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ολοκλήρωσε το καταστροφικό έργο για την Ελλάδα τα δυο τελευταία χρόνια αλλά μην ξεχνάτε ότι την τελευταία εικοσαετία ουσιαστικά η  Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ συγκιβερνούσαν αυτό το κράτος.
 Και αν τα δυο <<μεγάλα>> κόμματα φταίνε 1 φορά τα υπόλοιπα μικρότερα φταίνε 10 γιατί ήξεραν και δεν μιλούσαν ή καλύτερα ήξεραν αλλά δεν μπορούσαν να μιλήσουν!

 Δύστυχος το μέλλον της Ελλάδος είναι προδιαγεγραμμένο.
Ξένες επενδύσεις με εκμετάλλευση των φτηνών εργατικών χεριών,ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και παραχώρηση των ενεργειακών μας κοιτασμάτων.
                                                                                                      
                                                                                        bordonia blogspot
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/4/2012

ΦΕΒΡΩΝΙΑ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ
Υποψήφια Βουλευτής Λακωνίας ΝΔ

Κων/νου Παλαιολόγου 83
231 00 Σπάρτη
Τηλ: 27310 82040 - 27310 82058
Fax: 27310 82920

Ακαδημίας 41
106 72 Αθήνα
Τηλ: 210 3641295 – 210 3641298
Fax: 210 3645836

info@patrianakou.gr 
www.patrianakou.gr

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ_ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ_ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ_
Η υποψήφια βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου τη Παρασκευή επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα: Καλύβια Σοχάς, Ξηροκάμπι, Παλαιοπαναγιά, Ανώγεια, Γοράνοι, Ποταμιά, Δάφνη, Βασιλική και Πολοβίτσα του Δήμου Σπάρτης, ενώ τo Σάββατο επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα: Αλεποχώρι, Κρεμαστή, Απιδιά, Νιάτα και Άγιος Δημήτριος Ζάρακος του Δήμου Ευρώτα και Κουπιά του Δήμου Μονεμβασίας.
Συζητώντας με τους κατοίκους της περιοχής η Φεβρωνία Πατριανάκου τόνισε ότι σε ένα ραγδαία μεταλλασσόμενο περιβάλλον λόγω της οικονομικής κρίσης, ο αγροτικός τομέας αποτελεί μια σίγουρη και σταθερή αξία στήριξης της οικονομίας.
Για το λόγο αυτό πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη στήριξη της αγροτικής παραγωγής, με την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής που θα βασίζεται σε 3 θεμελιώδεις στρατηγικές επιλογές:
        Ουσιαστική στήριξη του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου.
        Έμφαση στην ποιότητα.
        Υπεύθυνη και δυναμική εκπροσώπηση στα Ευρωπαϊκά όργανα.
Όπως είπε η Φεβρωνία Πατριανάκου, δουλειά μας είναι, να δίνουμε μάχες στην Ευρώπη και να τις κερδίζουμε προς όφελος του Έλληνα αγρότη.

Το μήνυμα μας είναι:
Στηρίζουμε τους αγρότες, αναζωογονούμε την ύπαιθρο, ενισχύουμε την ελληνική οικονομία.
Μεταξύ των προβλημάτων που αναδείχτηκαν στη συζήτηση με τους κατοίκους ήταν η ανασφάλεια λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας που υπάρχει, ιδίως, σε ορισμένες περιοχές του νομού μας. Η Φεβρωνία Πατριανάκου είπε ότι οι νόμοι υπάρχουν και πρέπει να τηρούνται από όλους και για όλους. Η εγκληματικότητα πατάσσεται με αποφασιστικές πολιτικές πρόληψης και καταστολής.

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23/4/2012

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΑ_ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ_ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ_
Σήμερα Δευτέρα 23/4/2012 Ευρωπαϊκή Ημέρα Εργασίας η Φεβρωνία Πατριανάκου επισκέφτηκε τα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Σπάρτη.
Κατά την επίσκεψή της αυτή, επεσήμανε ότι η ανεργία αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας που απειλεί την κοινωνική συνοχή.
Η αδιέξοδη πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία δυόμισι χρόνια, δημιούργησε «στρατιές» ανέργων είπε η Φεβρωνία Πατριανάκου. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια ο αριθμός των ανέργων ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.

Μεγάλα θύματα της κρίσης παραμένουν οι γυναίκες και οι νέοι άνθρωποι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους νέους ηλικίας 15- 24 ετών η ανεργία «εκτινάσσεται» πάνω από 50%.

Σχεδόν κάθε Λακωνική οικογένεια έχει ένα άνεργο.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση μακροχρόνια ανέργων μεταξύ των περιφερειών.
Όλες οι πολιτικές μας πρέπει να στραφούν στην αγορά εργασίας, αφού το δικαίωμα στην Εργασία και την Κοινωνική Ασφάλιση αποτελεί πυλώνα κάθε σύγχρονης κοινωνίας τόνισε η Φεβρωνία Πατριανάκου.
Στο νομό μας υπάρχει άμεση ανάγκη αναδιάταξης της οργανωτικής, παραγωγικής και αναπτυξιακής  κατεύθυνσης.
Απαιτείται άμεσα υλοποίηση πολιτικών  στήριξης της επιχειρηματικότητας, αύξησης της ανταγωνιστικότητας του πρωτογενούς τομέα, ενίσχυσης  και βελτίωσης  του δευτερογενούς τομέα.
Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει επίσης επισκέψεις στα δημοτικά διαμερίσματα: Ασωπός, Παπαδιάνικα, Φοινίκι, Συκιά, Κυπαρίσσι, Χάρακας, Πιστάματα, Λαμπόκαμπος, Ρειχιά ,Ιέρακας, Άγιος Ιωάννης Μονεμβασίας, Αγγελώνα και Μεταμόρφωση.

Την Τρίτη 24-04-2012 η Φεβρωνία Πατριανάκου θα ακολουθήσει το παρακάτω πρόγραμμα επισκέψεων:

ΠΡΩΙ

        Σκάλα
        Βλαχιώτης  12.45


ΑΠΟΓΕΥΜΑ
        Λεήμονας  16.00
        Περιστέρι  16.30
        Φιλήσι  16.50
        Γράμμουσα  17.15
        Βρονταμάς 18.00
        Καρίτσα  19.15
        Γεράκι 20.00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...