Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Νο 4 ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΩΝ

-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΩΝ
-ΑΡΚΤΙΚΗ
-ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΑΠΟΚΟΣΜΟΙ ΗΧΟΙ






ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΩΝ

Όπως είχα αναφέρει στο "Τα Σημεία των Καιρών Νο2",ο βόρειος μαγνητικός πόλος της Γης,έχει αρχίσει να κινείται ανεξήγητα από το 1910 προς τα ΒΑ με ταχύτητα 10 χλμ τον χρόνο.Από το 1990 η ταχύτητα αυτή αυξήθηκε σταδιακά και σήμερα έχει φθάσει τα 55- 60 χλμ και κανείς δεν γνωρίζει αν θα σταματήσει και αν υποπέσει προς τα Νότια και αντιστραφεί.Δηλαδή οι πυξίδες να δείχνουν τον Νότο αντί τον Βορρά.

Μια ανησυχητική έκθεση που εκπονήθηκε από το τμήμα της Σιβηρίας του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, (SB RAS), σχετικά με τον σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε τέλος Φεβρουαρίου την Δημοκρατία της Tyva στην ρωσική ανατολική Σιβηρία, προειδοποιεί ότι θα πρέπει να αναμένεται ένταση της σεισμικής δραστηριότητας εντός του προσεχούς διαστήματος και ότι η δραστηριότητα αυτή αποτελεί μέρος ενός ολοένα και αυξανόμενου σώματος αποδεικτικών στοιχείων που δείχνουν μια "ταχεία" μετατόπιση των μαγνητικών πόλων της Γης.(http://www.apocalypsejohn.com/2012/03/blog-post_5172.html).

Οι επιστήμονες της SB RAS, ανησυχούν όλο και περισσότερο γι' αυτή την περιοχή, μετά τις "μυστηριώδεις εκρήξεις" στις 9 και 12 Φεβρουαρίου στην Περιφέρεια Kemerovo, που θυμίζουν το Συμβάν της Tunguska, στις 30 Ιουνίου του 1908, που παραμένει η μεγαλύτερη έκρηξη αυτού του τύπου στη σύγχρονη εποχή, και που για πάνω από έναν αιώνα δεν έχει ακόμη εξηγηθεί πλήρως.

Η "κοινή σύνδεση" μεταξύ αυτών των μυστηριωδών εκρήξεων και της αύξησης των σεισμικών γεγονότων στη Σιβηρία, όπως αναφέρει η έκθεση, οφείλεται στην ταχεία μετατόπιση του μαγνητικού Βόρειου Πόλου της Γης, που έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 50 χρόνια, και στη δεκαετία του 1990 "ανέπτυξε ταχύτητα", μετατοπιζόμενος βόρεια-βορειοδυτικά προς τον Αρκτικό Ωκεανό περισσότερα από 55 χιλιόμετρα ανά έτος.

Η πιο άμεση επίδραση στη Γη μας, λόγω αυτής της "μαγνητική ανωμαλίας ",η έκθεση συνεχίζει, ήταν η
"περίεργη αναστάτωση" πάνω από το Βόρειο Ημισφαίριο, με αποτέλεσμα η Βόρεια Αμερική να έχει τον ξηρότερο και θερμότερο χειμώνα στην καταγεγραμμένη ιστορία της, ενώ από την ευρωπαϊκή πλευρά να υπάρχει ρεκόρ κρύου και χιονιού, που έχει στοιχίσει πάνω από 650 ζωές.Η Γη αυτή τη στιγμή διανύει, "χωρίς αμφιβολία", ένα γεωμαγνητικό "συμβάν" τύπου Laschamp, γνωστό ως γεωμαγνητική εκτροπή.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες της Ρωσίας, της ΕΕ και των ΗΠΑ λόγω της ταχείας μετατόπισης των μαγνητικών πόλων της Γης, οδήγησαν το Κρεμλίνο να παραγγείλει την κατασκευή 5.000 επιπλέον καταφυγίων επιβίωσης στη Μόσχα και μόνο, και τους Ευρωπαίους να κατασκευάσουν αυτό που ονομάζεται "Doomsday Seed Vault" (Παγκόσμια Τράπεζα Σπόρων).

Και το "ενδεχόμενο" για το οποίο κάποιος πρέπει πράγματι να προετοιμαστεί, όπως σημειώνεται στην έκθεση της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών,είναι το αυξανόμενο παγκόσμιο χάος που θα μπορούσε κάλλιστα να προκύψει αν οι προβλέψεις του αποδειχθούν ακριβείς.(http://www.apocalypsejohn.com/2012/03/blog-post_5172.html).


ΑΡΚΤΙΚΗ


Το καλοκαίρι του 2007 η επιστημονική κοινότητα είχε θορυβηθεί, επειδή διαπιστώθηκε ότι το λιώσιμο των πάγων είχε «χτυπήσει» ρεκόρ, περιορίζοντας την παγοκάλυψη των αρκτικών περιοχών στη μικρότερη έκταση που είχε καταγραφεί ποτέ στα χρονικά και το Βορειοδυτικό Πέρασμα να ανοίγει για πρώτη φορά ύστερα από έναν αιώνα.

Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα δορυφορικά στοιχεία ανατρέπουν όλες τις προβλέψεις, οι πάγοι δεν δείχνουν να ανακάμπτουν! Ο Βόρειος Παγωμένος Ωκεανός θα πάψει σύντομα να είναι παγωμένος τα καλοκαίρια πολύ νωρίτερα από ό,τι υπολογίζουν ακόμη και οι πιο απαισιόδοξες ως τώρα προγνώσεις.

Επίσης ερευνητές της NASA διαπίστωσαν ότι από τις ρωγμές των πάγων που λιώνουν στον Αρκτικό Ωκεανό εκλύεται μεθάνιο, ένα αέριο του θερμοκηπίου πολύ πιο ισχυρό από το διοξείδιο του άνθρακα.

Εως τώρα οι ειδικοί αγνοούσαν ότι ο βόρειος παγωμένος ωκεανός μπορεί να κρύβει στα νερά του μεθάνιο, η παρουσία του αερίου είναι όμως αισθητή πέραν πάσης αμφιβολίας. Αυτό σημαίνει ότι το λιώσιμο των πάγων ενδέχεται να απελευθερώσει στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες μεθανίου που οι επιστήμονες δεν «υπολόγιζαν» στα μοντέλα τους και οι οποίες θα επιταχύνουν τη διαδικασία της θέρμανσης της Γης.

Συγχρόνως το ανησυχιτικό αυτό φαινόμενο παρακολουθείται καί από ρώσους επιστήμονες του Ινστιτούτου Αρκτικής και Ανταρκτικής της Αγίας Πετρούπολης και σύμφωνα με αυτούς σε περίπτωση διείσδυσης στην ατμόσφαιρα τουλάχιστον του 2% αυτού του αερίου, θα ακολουθήσει απότομη υπερθέρμανση του κλίματος.Εκείνο όμως που τους κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ στο δυτικό τμήμα του Αρκτικού ωκεανού λύωνουν οι πάγοι,στο ανατολικό του τμήμα συντελείται η διαδικασία συστηματικής αύξησης της παγοκάλυψης,μάλιστα μερικά πλοία λόγω της δύσκολης κατάστασης των πάγων, υπέστησαν ζημιές, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί τα τελευταία 10 χρόνια.Το φαινόμενο παρακολουθείται επισταμένως !!!(http://www.apocalypsejohn.com/2012/04/blog-post_5883.html).


ΠΑΡΑΞΕΝΟΙ ΑΠΟΚΟΣΜΟΙ ΗΧΟΙ

Τούς δύο πρώτους μήνες του 2012 παράξενοι,τρομακτικοί και ανεξήγητοι θόρυβοι ακούγονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας , σε Ευρώπη και Αμερική κατά κύριο λόγο,καθώς και σε λίγες περιοχές της Ασίας,Αυστραλίας,Ν.Ζηλανδίας,Ειρηνικο και Αρκτικό ωκεανό και σχεδόν καθόλου στην Αφρική .

Στην χώρα μας ακούστηκαν στην Άρτα,Πανόραμα Θεσ/νίκης,αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας(Μακεδονία).Τουλάχιστον αυτές ανακοινώθηκαν.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι λαλίστατοι κατά τα άλλα γεωφυσικοί και σεισμολόγοι, δεν εμφανίστηκαν πουθενά για να δώσουν κάποια εξήγηση για αυτούς τους θορύβους. Ειδικά είναι περίεργη η απουσία μιας εξήγησης απο τη NASA ή κάποια άλλη επίσημη πηγή. Αυτό ακριβώς αυξάνει τις φημολογίες.

Παρόλα αυτά βρέθηκε ένας γεωφυσικός απο το Αζερμπαϊτζαν, που παραθέτει μια λογική εξήγηση για αυτούς τους θορύβους.Ο Elchin Khalilov είναι γεωφυσικός που εργάζεται στον τομέα της γεωδυναμικής και γεωτεκτονικής. Είναι πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Επιστημονική Συνεργασία, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Παγκόσμια Γεωλογική και Περιβαλοντική Αλλαγή και πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου για την Πρόβλεψη των Σεισμών.

Όπως ανέφερε:

Μετά από ηχογραφήσεις τέτοιων ήχων,βρήκαμε ότι το φάσμα των περισσότερων εξ αυτών κυμαίνεται μέσα στο εύρος των υπόηχων, δηλαδή δεν μπορεί να ακουστεί από τους ανθρώπους. Αυτό που ακούν οι άνθρωποι είναι ένα μικρό κλάσμα της πραγματικής δύναμης των ήχων αυτών. Είναι χαμηλής συχνότητας ακουστικές εκπομπές στο εύρος περίπου 20 με 100 Hz διαμορφωμένες με πολύ χαμηλής συχνότητας κύματα. Δημιουργούνται στην ανώτερη ατμόσφαιρα, στα σύνορα ατμόσφαιρας-ιονόσφαιρας συγκεκριμένα. Μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες, που δημιουργούν αυτά τα ηχητικά κύματα, όπως: σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις, τυφώνες, καταιγίδες, τσουνάμι, κτλ. Το βέβαιο είναι ότι το μέγεθος των παρατηρούμενων βουητών ως προς την περιοχή που καλύπτουν και το πραγματικό μέγεθος της ισχύς τους υπερβαίνει κατα πολύ εκείνες που μπορούν να παραχθούν απο τα προαναφερθέντα φαινόμενα.

Επίσης η πηγή τόσο δυνατών και τεράστιων εκδηλώσεων κυμάτων ακουστικής βαρύτητας πρέπει να οφείλονται σε μεγάλου εύρους ενεργειακές διεργασίες. Οι διεργασίες αυτές συμπεριλαμβάνουν πολύ δυνατές ηλιακές εκρήξεις και την τεράστια ενέργεια που ρέει από αυτές, ορμώντας προς την επιφάνεια της Γης και αποσταθεροποιεί την μαγνητόσφαιρα, την ιονόσφαιρα και την ανώτερη ατμόσφαιρα. Έτσι, οι επιδράσεις των ισχυρών ηλιακών εκρήξεων είναι η πρόσκρουση των κρουστικών κυμάτων του ηλιακού ανέμου.

Υπάρχει ακόμη μία πιθανή αιτία της δημιουργίας των ήχων αυτών και μπορεί βρίσκεται στον πυρήνα της Γης. Το γεγονός ότι η επιτάχυνση της μετακίνησης του βόρειου μαγνητικού πόλου της Γης, η οποία αυξήθηκε περισσότερο απο πέντε φορές μεταξύ του 1998 και του 2003 και είναι στο ίδιο επίπεδο σήμερα δείχνει εντατικοποίηση των διαδικασιών ενέργειας στον πυρήνα της Γης, δεδομένου οτι είναι διεργασίες στο εσωτερικό και εξωτερικό πυρήνα που διαμορφώνουν το γεωμαγνητικό πεδίο της.

Παρόλο που οι αιτίες των ακουστικών κυμάτων βαρύτητας είναι αρκετά κατανοητές απο άποψη γεωφυσικού χαρακτήρα, αποτελούν ενδείξης της αναμενόμενης σημαντικής αύξησης της ηλιακής δραστηριότητας και της γεωδυναμικής δραστηριότητας του πλανήτη μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διεργασίες στον πυρήνα διέπουν την εσωτερική ενέργεια του πλανήτη μας, ως εκ τούτου, θα πρέπει να περιμένουμε στο τέλος του 2012 μια απότομη αύξηση ισχυρών σεισμών, ηφαιστειακών εκρήξεων, τσουνάμι και ακραία καιρικά φαινόμενα που θα θα κορυφωθούν το 2013-2014.

Όπως προανέφερα ,είναι ο μόνος που μίλησε.Οι υπόλοιποι επιστήμονες και σχετικές υπηρεσίες παγκοσμίως,"εποίησαν την νήσσαν" !!! (νήσσα=πάπια).

πηγή:perseasorion.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...