Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Γιατί τσιμπάνε τα κουνούπια;

Αρχικά, όπως πολλοί από εμάς γνωρίζουμε, μόνο τα θηλυκά κουνούπια τσιμπάνε. Επίσης, και τα θηλυκά και τα αρσενικά κουνούπια, δεν τρέφονται με αίμα, αλλά με το νέκταρ των φυτών!

Άρα τα κουνούπια τσιμπάνε όχι για να τραφούνε, αλλά για άλλους λόγους!

Τα θηλυκά κουνούπια που λέτε, έχουν μια ”προβοσκίδα” -σαν βελόνα- που βρίσκεται στο στόμα τους και είναι το εργαλείο τους για να ρουφήξουνε αίμα από εμάς. Λειτουργεί όπως η σύριγγα.

 Μας τσιμπάνε τα κουνούπια ώστε να γεμίσουν την κοιλιά τους με αίμα. Από το αίμα αυτό, χρησιμοποιούνε κάποιες πρωτεΐνες ώστε να παράγουνε
γόνιμα αυγά. Γι’ αυτό λοιπόν τα αρσενικά δεν μας τσιμπάνε, επειδή πολύ απλά δεν παράγουνε ωάρια και δεν έχουν καμία ανάγκη από τέτοιες πρωτεΐνες.

Για κάθε λουκούλιο γευματάκι με φρέσκο αίμα που καταφέρνουν τα θηλυκά κουνούπια, παράγουνε περίπου 250 αυγά!

Οπότε, για κάθε τσίμπημα κουνουπιού που δέχεστε, αν δεν το σκοτώσετε, χαρίζετε ζωή σε πολλά ακόμα κουνουπάκια!

Έτσι λοιπόν, τα κουνούπια τσιμπανε καθαρά και μόνο για λόγους αποκόμισης πρωτεΐνών που μπορούνε να πάρουνε μόνο από το αίμα, ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία των απογόνων τους που με τη σειρά τους, θα ταλαιπωρήσουν κι άλλο κόσμο!

 Δηλαδή το τσίμπημα των κουνουπιών οφείλεται καθαρά και μόνο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αναπαραγωγής τους που είναι απόλυτα αναγκαία, και τίποτα παραπάνω!

coolweb.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...