Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πότε και γιατί θα επιτεθεί η Ρωσία στην Τουρκία;

Στην ανατολική Μεσόγειο η ειρήνη η ασφάλεια και η σταθερότητα ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί. 

Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού όσο περνούν οι μέρες ολοένα και αυξάνονται οι κραυγές επιφανών Αμερικανών πως η χώρα τους θα μετατρέψει τον πλανήτη σε παγκόσμιο νεκροταφείο για να επιβάλει την παγκόσμια κυριαρχία.
Οι μέρες έφτασαν.Δεν μπορεί να περιμένει άλλο γιατί η Κίνα είναι εδώ και

λίγους μήνες η πρώτη οικονομική δύναμη και η Ρωσία η πρώτη πυρηνική δύναμη παγκόσμιος.

Τα μέτωπα που είναι έτοιμα να πυροδοτήσουν την ανάφλεξη πολλά.Ουκρανία-Ιράν-Συρία...
Τους τελευταίους μήνες ένα νέο μέτωπο δημιουργείτε στη γειτονία μας το οποίο αναμένετε να εξαπλωθεί και στη χώρα μας.
Η Τουρκία με τις "ευλογίες" του ΝΑΤΟ διεξάγει έρευνες για πετρέλαια στην Κύπρο και όπως έχει ανακοινώσει το Φεβρουάριο θα διεξάγει έρευνες και εντός Ελλάδος.

Το παιχνίδι άρχισε να χοντραίνει!

Σε εκείνο το σημείο είναι πολύ πιθανό να δούμε την μετακίνηση των πρεσβειών Ελλάδος-Τουρκίας όπως μας δείχνουν και τα σημάδια.

Η Ρωσία μέχρι στιγμής αν και τα έχει μαζεμένα της Τουρκίας για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπορεί να την αγγίξει.
Αφού ολοκληρώσει τις έρευνες η Τουρκία θα διαπιστώσει όπως διαπίστωσαν και Έλληνες ερευνητές πως το μέγεθος των κοιτασμάτων μπορεί να γίνει μέχρι και αιτία πολέμου.
Εάν μας επιτεθεί η Τουρκία αυτομάτως παραβιάζει διεθνείς συνθήκες και δέχεται ισχυρό χαστούκι απ' τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που μια εκ των δυο χωρών (επιτιθέμενος-αμυνόμενος) δεν διαθέτει νόμιμη κυβέρνηση;
"Γέροντας Παΐσιος:θα μας επιτεθεί η χούντα της Τουρκίας"

Εκεί η διεθνής κοινότητα μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια.
Ο λόγος που θα το κάνει γίνεται κατανοητός  απ' τις πρώτες γραμμές αυτού του κειμένου.

Γνωστό εδώ και χρόνια το σχέδιο των Τούρκων για κατάληψη του Έβρου και των νήσων του ανατολικού Αιγαίου.
Βάση των Παγκοσμίων εξελίξεων και των λόγων των φωτισμένων γερόντων της ορθοδοξίας μας η ώρα για την εφαρμογή των τουρκικών σχεδίων έχει φτάσει.

Και εδώ είναι που πλησιάζει η ώρα της "ρώσικης αρκούδας"
Ας ρίξουμε μια ματιά στο κυριότερο σημείο της  συνθήκης του Μοντρέ ή συνθήκη για το καθεστώς των στενών: "Η συμφωνία, η οποία υπογράφηκε το 1936, παραχωρεί τον έλεγχο των Στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στην Τουρκία και ρυθμίζει την στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή. Η σύμβαση παραχωρεί στη Τουρκία τον πλήρη έλεγχο των Στενών και εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης."
Δείτε αναλυτικά τη συνθήκη στο http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B7_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%AD

Τα στενά αυτά είναι ζωτικής σημασίας για την Ρωσία καθώς από εκεί διακινούνται καθημερινάα τεράστιες ποσότητες πετρελαίου απ' την Μαύρη Θάλασσα προς τη Μεσόγειο.
Στην περίπτωση που η Τουρκία εφαρμόσει το σχέδιο κατάληψης της Θράκης και των ανατολικών νήσων του Αιγαίου τότε η περιοχή μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη και αυτομάτος σταματάει η ναυσιπλοΐα σε Αιγαίο Βόσπορο και Δαρδανέλια.
Εάν αυτό δεν είναι ΑΙΤΊΑ ΠΟΛΈΜΟΥ για τη Ρωσία τότε πείτε μου τι είναι!

"Γ.Παΐσιος:μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς. Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα. Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη."

bordonia.blogspot.gr                                                                                 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...