Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Πήρε το "όπλο" του ο Βιγιαφάνε!


Ιδανικό ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕ Σπάρτη πραγματοποίησε ο Βιγιαφάνε που χάρισε τη νίκη στους Λάκωνες επί του Αιολικού με 1-0. 


Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου μετά από δυο εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας ήθελε πάση θυσία το τρίποντο για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής και το κατάφερε χάρη στον Βιγιαφάνε. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός στην πρώτη του εμφάνιση με την ΑΕ Σπάρτη, εντυπωσίασε με τις περίτεχνες ενέργειες του και έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 60' με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Πολύ καλή απόδοση είχαν και τα υπόλοιπα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ΑΕ Σπάρτη που ντερμπουράρανε απέναντι στους νησιώτες, με τους Παρασκευαΐδη, Παναγιώτου, Σταμογιάννο και Γέσιτς να δείχνουν πανέτοιμοι για να βοηθήσουν την ομάδα στο... δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου και της ανόδου στη Football League.

Οφ σαιντ για γέλια!

Ο Αιολικός μπήκε δυνατά στο ματς με στόχο να κερδίσει έδαφος ενώ προσπαθούσε κυρίως με τις αντεπιθέσεις και τις στημένες φάσεις να γίνει απειλητικός. Τα δυο κόρνερ όμως στο 4' και στο 13' δεν αξιοποιήθηκαν από τον Κριπιντήρη που προσπάθησε με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ. Στο 22' το ματς πήρε φωτιά! Ο Γκοτσόπουλος (Αχαϊας) έκοψε λανθασμένα τον Τάντιτς που έφυγε στην αντεπίθεση, υποδυκνείοντας τον σε θέση οφαιντ. Απόφαση που προκάλεσε την έκπληξη και του ίδιου του διαιτητή, Νίκου Μακρυπόδη από τον σύνδεσμο Αχαΐας ο οποίος τα... έχασε και αποφάσισε να δώσει φάουλ στο κέντρο υπέρ της ΑΕ Σπάρτη. Οι αποφάσεις τόσο του επόπτη όσο και του διαιτητή, όπως ήταν λογικό ξεσήκωσαν τον κόσμο που βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, χωρίς να ξεφύγει όμως η κατάσταση, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά. Από το 30' ως το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και είχαν την κατοχή αλλά τους έλειπε το γκολ.

Λυτρωτής Βιγιαφάνε

Παρόμοιο το σκηνικό και στην επανάληψη με την ΑΕ Σπάρτη να θέλει να καθαρίσει γρήγορα το ματς, μιας και ακολουθεί ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Λακωνίας με τον Μολαϊκό την προσεχή Τετάρτη. Στο 50' ο Τάντιτς σούταρε, μετά από πάσα του Οικονομόπουλου, αλλά η μπάλα δεν βρήκε στόχο. Τη λύση έδωσε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Βιγιαφάνε. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή γράφοντας το 1-0. Οι γηπεδούχοι φλέρταραν με το 2-0 στο 79΄αλλά το σουτ του Ηλιόπουλου πέρασε πάνω από την εστία. Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕ Σπάρτη κατέβασε ταχύτητα ενώ ο Αιολικός ξέμεινε από δυνάμεις και έδειξε να συμβιβάζεται με την ήττα. Οι Σπαρτιάτες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του σκόρερ Βιγιαφάνε στο 85' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Κραβαρίτης, Σιώπης, Παναγιώτου, Γκαλίτσιος, Παρασκευαϊδης, Σταμογιάννος, Γέσιτς (90′+ Κρεββατάς), Οικονομόπουλος, Αναστασάκος (81′ Κατσίκης), Τάντιτς (71′ Ηλιόπουλος), Βιγιαφάνε.

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Πουρής, Κάδης (44′ Μπακάλης), Γκαλαγκάνης, Κρητικός, Βαγγελής, Κριπιντήρης, Τσιλιγκίρης (63′ Αθανασόπουλος), Μίχος, Σιμώσης (77′ Λαλάς), Μανουσάκης, Κέρι.


dokari.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...