Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Κυνήγησέ την ακόμα και αν την έχεις, έτσι δε θα τη χάσεις ποτέ.


Της αναγνώστριάς μας, Ανθής Σπύρου.

“Δώσε μου αυτό που κανείς δεν έχει νιώσει και θα σου δώσω αυτό που όλοι ψάχνουν να βρουν …”

Κάθεσαι και την βλέπεις στα μάτια και προσπαθείς να την ψυχολογήσεις. Ξέρεις ότι όσο θες να την ρίξεις στο κρεβάτι, τόσο
πολύ τη σέβεσαι και αυτό σε εντυπωσιάζει, ίσως σε τρομάζει κιόλας. Νιώθεις ότι κοιτάς ένα ζευγάρι μάτια και είσαι σπίτι σου, ότι γελάει και καλοκαιριάζει και όμως μέσα σου ακόμη φοβάσαι…
Φοβάσαι γιατί έχεις γνωρίσει ξέκωλες ομορφιές, μετά έκανες τη μεγάλη αλλαγή και πήγαινες σε χαμηλοβλεπούσες γυναικούλες και σταμάτησες να πιστεύεις. Υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες; Ξέρεις πως δεν περνά απαρατήρητη σε ένα χώρο, δεν είναι ούτε οι γόβες ούτε το ξώπλατο φόρεμα που έκλεψε τις εντυπώσεις, αν και όλο το βράδυ δεν πήρες τα μάτια σου απ’ τη πλάτη της, την όποια φανταζόσουν στο κρεβάτι σου. Είναι η αποφασιστικότητα στα μάτια της, η αθωότητα στο χαμόγελο της, το βλέμμα της, που πότε σε καρφώνει γιατί προδίδεται, πότε κοιτάει στο κενό από αμηχανία. Είναι τα χείλη της που τρεμοπαίζουν, όχι γιατί δεν ξέρει τι να σου πει αλλά γιατί σπάνια  αφήνεται να ενθουσιαστεί.

Θα μπορούσε να σε είχε διώξει από την πρώτη φορά που μιλήσατε με το γνωστό, το παγωμένο της χαμόγελο. Ίσως σε δοκίμαζε ή δοκίμαζε τον εαυτό της στα πρώτα δέκα λεπτά για το πόσο θα ξενερώσει με τις κλισέ ατάκες που θα άκουγε και θα σου γυρνούσε “ευπρεπώς” την πλάτη που τόσο γουστάρεις όλο το βράδυ να αγγίξεις , συνεχίζοντας την κουβέντα με την φίλη της.

Και τελικά σε μαγνητίζει…. Και δεν κοιμάσαι μαζί της, το ίδιο βράδυ. Δεν το παίζει δύσκολη, ούτε συντηρητική, αγαπημένε. Υπάρχουν και οι γυναίκες που ξέρουν τι θέλουν και ποτέ το θέλουν. Δεν θα αφήσει τις αναπνοές της , στο κρεβάτι σου, για να μην σε χάσει, για να σε εντυπωσιάσει. Θα αφήσει τις αναπνοές της, όταν το κρεβάτι σου μπορεί να της δώσει οξυγόνο… Και σκέφτεσαι, χωρίς καν να το παραδέχεσαι, να τολμήσω να ενθουσιαστώ, να αφεθώ, να της δείξω πόσο την γουστάρω; Μπορεί να μην ήταν αυτό που έψαχνες αγαπημένε, αλλά ξέρεις πως είναι αυτό που δεν θα ξαναβρείς.… και αν τα πρέπει σου πατάνε τα θέλω της, θα τη χάσεις.

Υπάρχουν και οι γυναίκες που πολλοί τις ονομάζουν “δυναμικές”. Ξέρουν τί θέλουν γιατί στηρίζονται στον εαυτό τους. Δεν επιλέγουν ένα άντρα από συμφέρον και δεν ψάχνουν κάποιον να τις σώσει. Είναι ευαίσθητες, αλλά όχι αδύναμες. Δεν σε χρειάζονται  να τις  συμπληρώνεις, να τις αγαπάς θέλουν. Υπάρχουν και οι γυναίκες που πιστεύουν ότι οι αποστάσεις είναι για να διανύονται και οι αγκαλιές για να γεμίζουν. Που στην ερώτηση αν θα τα θυσίαζαν όλα για τον έρωτα, θα σου απαντούσαν για ένα έρωτα όχι, για το δικό σου ναι. Που όταν βλέπεις να σε ερωτεύονται δεν θα τις διακόπτεις. Που σήμερα σ’ αγαπούσαν περισσότερο από χθες. Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σ’ αγαπούσαν χθες. Επιλεκτικές γιατί θέλουν να γεμίζουν την ζωή τους και όχι τις νύχτες τους. Γιατί δεν θέλουν να ξεχειλώνουν τα συναισθήματα τους, ούτε να χαρίζουν στον άνθρωπο τους ένα πολύ-χρησιμοποιημένο σ’ αγαπώ. Υπάρχουν οι γυναίκες που δεν θέλουν να ξέρουν όλοι, τα πιο απόκρυφα σημεία του σώματος τους. Για να νιώσεις ξεχωριστός αγαπημένε, πρέπει να έχει κρατήσει πράγματα για  ‘σένα, να σε έχει ανυψώσει με την στάση ζωής της και όχι μόνο με την στάση μιας παθιασμένης στιγμής.
Αυτές λοιπόν είναι οι γυναίκες  που μπορείς εσύ να στηριχτείς και να στηρίξεις. Που αν λυγίσουν οι πλάτες σου που τόσο λατρεύει, θα πιαστείς στους ώμους της, γιατί δε θα καταρρεύσει. Δε θα το επιτρέψει στον εαυτό της, γιατί δεν είναι γυναικούλα να σ’ αφήσει να πέσεις. Γιατί θα σε σηκώσει στη ζωή, θα σ ’ανασηκώσει στην στιγμή. Δεν θα ναι ποτέ πίσω σου, όπως έμαθες να ζητάς, γιατί σέβεται τον εαυτό της. Θα ναι πάντα δίπλα σου, να χαίρεται με την επιτυχία σου, να μη ζηλεύει όταν θα επικεντρώνεις την προσοχή σ’ αυτά που θα σε εξελίσσουν, αρκεί από τα θέλω σου, να ‘ναι το πιο μεγάλο.

Αυτή η γυναίκα βρίσκει κάτι πάνω σου, που θα πέθαινε και ζει για αυτό. Ζει χωρίς να έχει αφήσει τη δική της ζωή, χωρίς να σε πνίξει, χωρίς να έχει πνιγεί , χωρίς όμως να σε έχει αγνοήσει στιγμή. Και όσο το γυμνό της σώμα σου ανήκει γιατί ερωτεύεσαι τη γυμνή ψυχή της, βλέπεις πως το χαμόγελο είναι το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να φορέσει. Δεν φοβάται να τσαλακωθεί, να τρέξει στην αγκαλιά σου, να φωνάξει μπροστά από όλους πως σ’ αγαπά, να πετάξει τις γόβες της στα βράχια, πάντα όμως θα το κάνει όπως δεν το έκανε ποτέ καμιά. Γιατί θα ερωτευτείς  σε εκείνη όλα εκείνα που δεν άφησε τον κόσμο να δει.

Και εκεί που έβρισκες καταφύγιο στη μετριότητα από την απελπισία για το ωραίο που ονειρεύτηκες, αν τολμήσεις να εξαφανίσεις τον εγωισμό σου θα το συναντήσεις. Διαφέρει άλλωστε για αυτό σε ενδιαφέρει. Κυνήγησέ την ακόμα και αν την έχεις, έτσι δε θα τη χάσεις ποτέ. Γίνε το χάος στην ισορροπία της και άστη να ισορροπήσει τη ζωή σου. Αγαπημένε, για να βρεις και να εκτιμήσεις τέτοια γυναίκα όμως, πρέπει πρώτα να “πεθάνεις μερικές φορές”  πριν μπορέσεις πραγματικά να ζήσεις μαζί της.

αναπνοές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...