Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Το μυστικό της επιτυχίας του Euro 2004 και ο ρόλος του Θ. Ζαγοράκη (vid)


Ο παλιός διεθνής άσος, Στέλιος Γιαννακόπουλος, που ήταν προσκεκλημένος του ευρωβουλευτή, Θοδωρή Ζαγοράκη στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε στη συζήτηση που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα του αθλητή και εξήγησε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της Εθνικής ομάδας του 2004.


Τις εντυπώσεις του από την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα του αθλητή:
«Ήταν μια ωραία πρωτοβουλία του Θοδωρή Ζαγοράκη. Είδαμε πως λειτουργεί ο θεσμός του Ευρωκοινοβουλίου. Έχει αρκετό ενδιαφέρον και θεωρώ ότι ο Θοδωρής κάνει το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσει όχι μόνο τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα ως ευρωβουλευτής. Είδαμε πόσο αγαπητός είναι ο Θοδωρής. Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες όσον αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο για να βοηθήσει προς πάσα κατεύθυνση, όπου αυτό είναι εφικτό προκειμένου το ποδόσφαιρο να δει καλύτερες ημέρες και να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη. Άλλωστε από τα τμήματα υποδομής ξεκινούν τα πάντα».
  
Το αν θα πρέπει οι ομάδες να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής:
«Από τις ακαδημίες ξεκινούν όλα. Όσο πιο καλές υποδομές διαθέτει μια ομάδα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες επιτυχίας για τους αυριανούς πρωταθλητές σε όλα τα σπορ. Στην εκπαίδευση των μικρών παιδιών θα πρέπει να δοθεί η βάση. Όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, νους υγιής εν σώματι υγιεί. Γενικώς, τα νέα παιδιά να έχουν όχι μόνο τη σωματική, αλλά και την πνευματική ανάπτυξη για να βοηθήσουν την Ελλάδα να πάει μπροστά, τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Την ευκαιρία που είχε να βρεθεί ξανά μαζί με τους παλιούς συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα του 2004:

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Περνάμε πάρα πολύ όμορφα. Δεν είναι τίποτα παραπάνω ή τίποτα λιγότερο, από το κλίμα που είχαμε εκείνες τις ημέρες στην Πορτογαλία το 2004. Αυτό είναι το μυστικό για μια ομάδα, να είναι όλοι αγαπημένοι, μια παρέα γιατί αυτό βγαίνει και μέσα στο γήπεδο».


 sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...