Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Σπάρτη - Κομοτηνή 250 ευρώ διόδια Ειδομένη - Αμβούργο 120!!!


Αναλογικά διόδια, το αίτημα από ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Τετάρτη, 26 Ιουλίου, 2017 – 11:00 

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ,
ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ


Έπεται αύξηση με την κατασκευή των νέων διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας
Διονύσης Βοργιάς


Αν για τους οδηγούς ΙΧ και μοτοσυκλετών τα νέα διόδια κατά μήκος της Εγνατίας Οδού αναμένεται να προσθέσουν ένα επιπλέον οικονομικό βάρος στις τσέπες τους, για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και φυσικά για όλα τα βαρέα οχήματα, τα βάρος είναι πολλαπλάσιο. 


Έτσι, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη τουριστικών λεωφορείων Δημήτρη Δολιανίτη «ένα δικό μου λεωφορείο που πήγε από την Κομοτηνή στη Σπάρτη, σας πληροφορώ ότι πλήρωσε 250 ευρώ σε διόδια, δηλαδή 500 ευρώ με επιστροφή» και κάνει τη σύγκριση ότι «αν ξεκινήσετε από την Ειδομένη και φτάσετε στο Αμβούργο, δηλαδή διασχίσετε όλη την Ευρώπη, δεν θα δώσετε πάνω από 120 ευρώ».

Ο ίδιος αντιλαμβάνεται την ανάγκη των διοδίων, αλλά ζητάει την αναλογικότητά τους. «Η προσπάθειά μας, με τον σύλλογο τουριστικών πρακτόρων, δεν είναι να καταργήσουμε τα διόδια, είναι να υπάρξει αναλογικότητα στα διόδια ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύουμε», αναφέρει
ο κ Δολιανίτης και ζητάει «να βρεθεί

ένας τρόπος για να μπει τέλος, στο ‘σταμάτα- ξεκίνα’ γιατί στις μεγάλες αποστάσεις επιβαρύνει και το κόστος στα καύσιμα».

Βεβαίως, το κόστος των διοδίων αναμένεται να αυξηθεί, με αφορμή την ανέγερση των νέων σταθμών κατά μήκος -αλλά και κάθετα- της Εγνατίας Οδού. Η αρχή γίνεται ως γνωστό στις 31 Αυγούστου, με τα διόδια της Μέστης, που όπως προδίδει το φωτογραφικό μας υλικό, συνεχίζονται κανονικά βάσει του χρονοδιαγράμματος.


www.xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...