Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ο άντρας και η γυναίκα είναι ίσοι, όχι ίδιοι.


Της Νατάσας Μαρίνη.

Της είπαν: Γυναίκα είσαι ΊΣΗ με τον άντρα.
 
Αυτή αγνοώντας τα χαρακτηριστικά της γυναικείας φύσης της έγινε ΊΔΙΑ με τον άντρα.


Ο άντρας και η γυναίκα είναι ίσοι όχι ίδιοι.


Είναι ίσοι μέσα από την διαφορετικότητά τους. Έτσι μόνο έρχεται

η ισορροπία.
Μέσα από την ισότητα των διαφορετικών χαρακτηριστικών.
Εκεί ακριβώς έγινε η παρεξήγηση. Στο τι σημαίνει ίδιοι και ίσοι.
Ο άντρας π.χ πρέπει να έχει κατακτήσει τον ορθό λόγο και να υπερασπίζεται με δυναμισμό την άποψη του. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να μάθει να “ακούει”.


Γιατί από την άλλη η γυναίκα είναι αυτή που πρέπει να έχει εξελίξει το μυαλό της και τη σκέψη της έτσι ώστε να συμβουλεύει σωστά τον άντρα της στις αποφάσεις του. Ο άντρας πρέπει να κυβερνά με δύναμη, σοφία και γνώση.


Η γυναίκα από την άλλη πρέπει να στηρίζει και να αγαπά τον σύντροφο της. Ο άντρας είναι σημαντικό να διαθέτει εσωτερική και εξωτερική όραση.


Γενναιότητα, θάρρος, ιπποσύνη. Να είναι δυνατός ώστε να ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του δημιουργώντας και εξελίσσοντας τον κόσμο. Η γυναίκα από την άλλη χρειάζεται να διαθέτει αισθητική,αρμονία, κάλλος, αγάπη, γλυκύτητα, καλοσύνη ώστε να προστατέψει το σπίτι της από εξωτερικούς κινδύνους και να αναθρέψει τα παιδιά της.


Συμπερασματικά ο άντρας και η γυναίκα είναι ισοδύναμοι μέσα από την διαφορετικότητά τους.


Μόνο έτσι ο ένας μπορεί να συμπληρώσει και να εξελίξει τον άλλον. Τι συμβαίνει όμως με την σύγχρονη γυναίκα που τα κάνει όλα και συμφέρει.


Μεγαλώνει παιδιά, μαγειρεύει, νοικοκυρεύει, ψωνίζει, συντροφεύει, σπουδάζει, εργάζεται. Εγκλωβισμένη λοιπόν σε όλους αυτούς τους ρόλους που της επιβάλει η σύγχρονη κοινωνία και προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της αλλά και για να αποδείξει την αξία της στον επαγγελματικό στίβο φόρεσε το προσωπείο της αρρενωπότητας, της ανταγωνιστικότητας και της επιθετικότητας του άντρα. Φοβάται πια να είναι αθώα, απαλή, υπομονετική, αφελής, ευγενής, ευάλωτη, γλυκιά, δεκτική.
Η θηλυκότητα για την γυναίκα είναι πια μια ξεχασμένη τέχνη.
Η αιθέρια φύση της έγινε γήινη. Δεν έχει χρόνο για τον εαυτό της. Οι υποχρεώσεις δουλειά,σπίτι,παιδιά δεν την αφήνουν ποτέ μόνη με τον εαυτό της. Και πραγματικά το έχει μεγάλη ανάγκη.
Μόνο έτσι θα νοιώσει καλά με τον εαυτό της και θα τον φροντίσει τρέφοντας σωστά το σώμα και το μυαλό της. Μη έχοντας χρόνο τα κάνει όλα γρήγορα για να προλαβαίνει.


Μειώνοντας έτσι τον χρόνο της σε κάθε τι.


Μιλάει γρήγορα. Περπατάει γρήγορα. Τρώει γρήγορα. Φιλάει γρήγορα. Κάνει έρωτα γρήγορα.


Με λίγα λόγια δεν αφήνει τον απαραίτητο χρόνο να εξελιχθούν με φυσικό τρόπο όλα γύρω της. Ουσιαστικά μείωσε τον χρόνο από την ίδια της τη φύση. Μα πως επέτρεψες γυναίκα να γίνεις γήινη σαν άντρας;Εσένα η φύση σου είναι αέρινη,σαγηνευτική και ταυτόχρονα αθώα μα και πονηρή. Το βλέμμα σου,η φωνή σου, η κίνησή σου,ακόμα και το περπάτημα σου στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ πρέπει να έχουν θηλυκή ενέργεια. Και αν αυτοί που έχουν άγνοια λένε “Κοίτα,αυτή περπατάει σαν να έχει καταπιεί μπαστούνι”, εσύ γυναίκα απλά να χαμογελάς χαρίζοντας τη φρεσκάδα σου.


Ξεκίνα λοιπόν από εκεί. Άλλαξε το περπάτημα σου. Περπάτα με την σπονδυλική σου στήλη. Μην επιτρέπεις στους ώμους σου να γέρνουν σαν να ντρέπεσαι που είσαι γυναίκα.


Μάθε ότι η σχέση σώματος,αισθήσεων και μυαλού είναι αμφίδρομη. Ενδυναμώνοντας σε ένα από αυτά την Αρχέτυπη Θηλυκή Ενέργεια θα δεις ότι αυτό θα αρχίσει να ενεργοποιείται σε όλα τα επίπεδα της θηλυκής σου φύσης. Να είσαι δεκτική στο θείο δώρο που σου χάρισε η φύση σου…ο δημιουργός σου. Την θηλυκότητα. Άλλωστε η δεκτικότητα είναι στοιχείο της γυναικείας φύσης. Ακόμα και ανατομικά η φύση της γυναίκας είναι εσωτερικευμένη. Δεκτική. Υποδέχεται την ενέργεια,συλλαμβάνει και φιλοξενεί το έμβρυο. Μετά από εννιά μήνες θα το φροντίσει με αγάπη και στοργή. Κατάλαβες γυναίκα; Είτε είσαι μάνα, αδερφή, κόρη, σύζυγος, ερωμένη, γιαγιά έχεις τα εξής βασικά χαρακτηριστικά.


Σύντροφος. Σοφή. Τροφός. Ειρηνοποιός. Εστία. Ανεξάρτητη.
Πάνω σε αυτά πρέπει καθημερινά να δουλεύεις με τον εαυτό σου και να αντιστέκεσαι σε ότι αλλοιώνει τη φύση σου. Να έχεις απόλυτη ισορροπία μέσα σου και να σέβεσαι τον εαυτό σου για να σε σεβαστεί και ο άντρας. Να σέβεσαι την αρρενωπότητα του. Τη δύναμή του. Τον ιπποτισμό του. Να σε ελκύουν.


Όχι όμως να τα αντιγράφεις. Γιατί τότε και αυτός δεν θα έλκεται από εσένα. Θα χαθεί η μαγεία της ένωσης της αρσενικής με τη θηλυκή φύση.


Να θυμάσαι όμως ότι και τα χαρακτηριστικά του άντρα πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία.


Ηγέτης, δυνατός, προστατευτικός, θαρραλέος, έξυπνος.
Αν είναι περισσότερο ή λιγότερο τότε θα επηρεαστεί η δική σου Θηλυκότητα. Π.χ αν ένας άντρας είναι υπερπροστατευτικός μπορεί να πνίξει την δική σου ανεξαρτησία.


Ή αν χρησιμοποιεί την δύναμή του με βίαιο τρόπο πιθανότατα να ισοπεδώσει την γλυκύτητά σου.


Έχε λοιπόν το νου σου και άκου γυναίκα! Βάλε την θηλυκή σου τέχνη στον σύγχρονο ρόλο που σου επιβάλει η κοινωνία και απόλαυσε την αιθέρια πλευρά σου. Μαζί με εσένα και εκείνος. Εκείνος που εσύ θα έχεις επιλέξει!


Διεκδίκησε τη γυναίκα που έχεις μέσα σου και χάρισε την ως δώρο αποκλειστικά σε εκείνον που θα αγωνιστεί για ‘σένα!
Ίσως έτσι η θηλυκότητα να πάψει να είναι μια ξεχασμένη τέχνη…


αναπνοές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...