Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Επανέρχονται οι αυξητικές τάσεις στις προσφορές για το έξτρα παρθένο



Δυναμική αύξησης εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες οι τιμές στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λόγω κυρίως των εξαιρετικών ποιοτικών χαρακτηριστικών και της σκληρής, σε πολλές περιπτώσεις, διαπραγμάτευσης, στην οποία επιδίδονται με τους εμπόρους, οι αγρότες, οι ομάδες τους και οι συνεταιριστικές οργανώσεις, που συγκεντρώνουν το προϊόν.


Στην κορύφωση της ελαιοκομικής περιόδου, οπότε ο κύριος όγκος
της νέας εσοδείας (2017-2018) μπαίνει στην αγορά, οι διαπραγματεύσεις των παραγωγών και των συνεταιρισμών με τους εμπόρους έχουν τον κύριο λόγο, καθώς έστω και σε μεμονωμένες  περιπτώσεις μπορεί να δώσουν πόντους στον παραγωγό και ν’ αυξήσουν την τιμή.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο νομό Λακωνίας οι βασικοί συνεταιριστικοί παίκτες ((Μολάοι, Συκιά κ.λπ.) βρίσκονται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για την πώληση ελαιολάδου.
Η ανώτερη τιμή αυτή, τούτη την εβδομάδα, έπιασε τα 3,80 ευρώ το κιλό, με διαπραγμάτευση κι ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως υπάρξουν νέα δεδομένα στην αγορά, τουλάχιστον όσον αφορά στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όλοι «βλέπουν» αύξηση

Αντιστάσεις εκ μέρους των παραγωγών στα επίπεδα των 3,50-3,60 ευρώ το κιλό διακρίνει από την πλευρά του ο Χρήστος Τάγαρης της Olympian Green ΑE, που διαθέτει και ελαιοτριβείο.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στα περίπτερα όλης της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...