Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Χειροθεσία Πνευματικού εφημερίου Βορδόνιας π. Παναγιώτη Κυριακούλια

 

Χειροθεσίες Πνευματικών Και Απονομή Πτυχίων Κατά Τον ΣΤ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό Στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος

Το απόγευμα της Κυριακής 21 Απριλίου 2024, στον κατάμεστο από πιστούς Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Αθανάσιος Μελισσάρης, καθηγητής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και ψυχολόγος. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας παρουσίασε με επαινετικά λόγια στο εκκλησίασμα τον προσκεκλημένο ομιλητή, κάνοντας λόγο για έναν άξιο κληρικό, με άρτια επιστημονική κατάρτιση και πλούσιο πνευματικό και εκπαιδευτικό έργο. Από την πλευρά του, ο π. Αθανάσιος Μελισσάρης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική πρόσκληση, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόσωπο της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και στα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον πολυκύμαντο βίο της.

Πριν την Απόλυση, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας χειροθέτησε Πνευματικούς τέσσερις ιερείς της Μητροπόλεώς μας: τον π. Παναγιώτη Κυριακούλια εφημέριο Βορδώνιας, τον π. Δημήτριο Γεωργαντώνη εφημέριο Κρεμαστής και Αγίου Ιωάννη Απιδέας, τον π. Παναγιώτη Κοκκορό εφημέριο Τρύπης και τον π. Ηλία Βουρβουριώτη εφημέριο Καραβά και Διευθυντή του Βρεφονηπιακού Σταθμού Σπάρτης ‘’ο Άγιος Βασίλειος’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τους τέσσερις κληρικούς για την συνεπή διακονία στις Ενορίες τους και την εν γένει προσφορά τους στην τοπική Εκκλησία, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σημαντικό όσο και δύσκολο έργο του Πνευματικού.

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, σε μία λιτή εκδήλωση, απονεμήθηκαν πτυχία και διπλώματα σε δέκα σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής ‘’Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος’’ της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ειδικότερα, δίπλωμα βυζαντινής μουσικής έλαβαν ο Πρωτ. Ανδρέας Κόνιαρης, εφημέριος Ανωγείων, ο Πρωτ. Γεώργιος Κάμπρας, εφημέριος Παπαδιανίκων, ο κ. Νικόλαος Σκιαδάς, λογιστής, πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Σπάρτης, ο κ. Μιχαήλ Σωτηρίου, λαμπαδάριος Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, η κα Βασιλική Σκάγκου, φιλόλογος και επιμελήτρια κειμένων και η κα Αργυρούλα Αγλαμίση, ψάλτρια Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Γράμμουσας. Επίσης, πτυχίο ιεροψάλτου απονεμήθηκε στον κ. Χαράλαμπο Φωτόπουλο, ψάλτη Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βαφειού, στον κ. Φώτιο Κελαϊδίτη, πρωτοψάλτη Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου, στον κ. Σωτήριο Βουρλέτση, υπολιμενάρχη Γυθείου και στην κα Κανέλλα Κοντογεωργάκου, συνταξιούχο εκπαιδευτικό. Την παρουσίαση έκανε ο υπεύθυνος της Σχολής και πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Παναγιώτης Χρόνης. Ο Σεβασμιώτατος, αφού συνεχάρη τους σπουδαστές, τους καθηγητές και τους λοιπούς εργαζόμενους, μίλησε για το σπουδαίο έργο που επιτελείται επί σειρά ετών στην Σχολή.

Με την ολοκλήρωση του Κατανυκτικού Εσπερινού, δόθηκαν, ως ευλογία, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας βιβλία πνευματικής οικοδομής σε όλους τους παρευρισκόμενους. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έψαλλε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.

immspartis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...