Για τα λευκά ξηρά και ροζέ...
κρασιά 10-12 βαθμοί κελσίου
Για τα λευκά γλυκά και αφρώδη κρασιά 6-8 βαθμοί κελσίου
Για τα νεότερα κόκκινα κρασιά 14-16 βαθμοί κελσίου
Για τα κόκκινα παλαίωσης 16-18 βαθμοί κελσίου
Τα κόκκινα κρασιά, αποφεύγουμε να τα σερβίρουμε πολύ κρύα γιατί οι τανίνες τους σε αυτές τις θερμοκρασίες δημιουργούν μια αρκετά δυσάρεστη αίσθηση αλλά και γιατί «κρύβονται» τα αρώματά τους.
Αυτό που επίσης είναι γνωστό είναι πως η θερμοκρασία στην οποία σερβίρεται κάθε κρασί έχει καταλυτική επίδραση στη γεύση του, καθώς επίσης και στο άρωμα του.
Για να είστε σίγουροι ότι το κρασί είναι στη σωστή θερμοκρασία μπορείτε να χρησιμοποιείστε ένα θερμόμετρο φιάλης για να μετρήσετε εύκολα και με ακρίβεια τη θερμοκρασία του κρασιού σας πριν το ανοίξετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου