Για να δοκιμάσετε ένα ελαιόλαδο και να ξεχωρίσετε την ποιότητά του ακολουθήστε τα παρακάτω 4 βήματα:
1. Ξεκινήστε βάζοντας δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μικρό ποτήρι. Αγκαλιάστε τον πάτο του ποτηριού με την παλάμη σας για να θερμάνετε το ελαιόλαδο. Καλύψτε με την άλλη παλάμη σας το στόμιο του ποτηριού και ανακινήστε κυκλικά, ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα.
2. Φέρτε το ποτήρι στη μύτη σας, πλησιάστε και μυρίστε το ελαιόλαδο. Παρατηρήστε τα αρώματα. Σε ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο πρέπει να εντοπίζετε το φρουτώδες άρωμά του, όπως φρεσκοκομμένο γρασίδι, άνθη ελιάς, ντομάτα, αγκινάρα, μπανάνα, μήλο, αμύγδαλο, φρούτα του δάσους και φρούτα του δάσους.
3. Κατόπιν ρουφήξτε μια ικανή ποσότητα και αφήστε να καθίσει σε ολόκληρη τη στοματική περιοχή χωρίς να καταπιείτε. Κατά τη διάρκεια αυτού του βήματος, ακουμπήστε τη γλώσσα σας στο πίσω μέρος των πάνω δοντιών και εισπνεύστε από το στόμα για να βοηθηθεί η απελευθέρωση των αρωμάτων του ελαιόλαδου.
4. Τέλος, καταπιείτε το ελαιόλαδο και παρατηρήστε τις γεύσεις που δοκιμάσατε. Θα διακρίνετε μια ήπια έως έντονη γεύση πικρού στο στόμα και πικάντικου στον λαιμό, δύο εξαιρετικά γνωρίσματα του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου