Ομότιμος καθηγητής γεωλογίας Δημήτριος Παπανικολάου : Ένα υπερώριμο ρήγμα που δεν θα αποτελέσει έκπληξη η ενεργοποίησή του!!!
Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την τοποθέτηση του κυρίου Παπανικολάου σε εκπομπή του ΚΡΗΤΗΤV για την αναμενόμενη ενεργοποίηση του ρήγματος της Σπάρτης
Σεισμό από 6,5 έως 7 ρίχτερ μπορεί να δώσει το ρήγμα της Σπάρτης!!!
Παρακολουθείστε στη συνέχεια τη συνέντευξη του κ. Παπανικολάου στον
δημοσιογράφο του notospress κ. Ηλία Μπόνου όπου ο καθηγητής προσδιορίζει με επιστημονικές μεθόδους τόπο, μέγεθος, ένταση και χρόνο του σεισμού που θα δώσει, απαπόφευκτα, το ρήγμα της ΣπάρτηςΤο ρήγμα της Σπάρτης χρονολογείτε περίπου στα 1.000.000 χρόνια.
Ας ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν για να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα.
Κατά πάσα πιθανότητα η κοιλάδα του Ευρώτα στη βόρεια Λακωνία, πριν χιλιάδες χρόνια ήταν μια απέραντη λίμνη.
Έπειτα απ' την ενεργοποίηση του ρήγματος, προκλήθηκε σεισμός γύρο στα 7 ρίχτερ, ο οποίος δημιούργησε ρήγμα στη νότια πλευρά της λίμνης, με αποτέλεσμα το νερό να διοχετευθεί στη θάλασσα.
Για κάποιες χιλιάδες χρόνια η περιοχή παρέμενε ένας απέραντος βούρκος, όπου δεν είχαμε κάποια αξιόλογη μεταβολή κατά της επόμενες επισκέψεις του εγκέλαδου.
Τα χρόνια περνούσαν και ο πολιτισμός όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα έτσι και στην Σπάρτη άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Η Σπάρτη μεγαλούργησε. Έγινε μια ισχυρή πόλη-κράτος με σπουδαίους στρατηγούς, ξακουστούς σε όλο τον κόσμο.
Ώσπου ξαφνικά μία ημέρα του 464 π.Χ. ο χρόνος πάγωσε για πάντα.
Ολόκληρη η αρχαία Σπάρτη όχι μόνο ισοπεδώθηκε αλλά θάφτηκε κάτω από χιλιάδες τόνους χώματος και πέτρας.
Όλα ξεκίνησαν απ' το μηδέν. Η Σπάρτη και οι γύρο περιοχές άρχισαν να ανοικοδομούνται βήμα-βήμα.
Τα βυζαντινά ανάκτορα του Μυστρά δεσπόζουν εδώ και χρόνια στους πρόποδες του Ταΰγετου και η σύγχρονη πόλη της Σπάρτης συγκαταλέγετε ανάμεσα στις αραιότερες πόλεις της Ελλάδος.
Βάση της μελέτης του καθηγητή, ο εγκέλαδος θα έπρεπε να μας είχε επισκεφθεί εδώ και οκτακόσια χρόνια, αλλά η αργοπορία του σου δίνει την αίσθηση πως τον καθυστερεί ο ίδιος ο Θεός για τους λόγους που μόνο Αυτός γνωρίζει.
Και τίθεται το εύλογο ερώτημα προς την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κρατικούς φορείς:
Πόσο έτοιμη είναι η Σπάρτη να ανταπεξέλθει σε ένα σεισμό της τάξεως των 7 ρίχτερ;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου